Under construction

Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB.

Vandaag in het nieuws

Kabinet: Minimumtarief van 16 euro voor zzp'ers, geen verplicht contract

maandag 24 juni 2019 via Nu.nl

Per 2021 geldt er een minimumtarief voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) van 16 euro. De eerder geplande vaste arbeidsovereenkomst voor zelfstandigen met een laag uurloon is van tafel, melden minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) en staatssecretaris Menno Snel (Financiën) maandag.

Bestuurlijke afspraken paramedische zorg getekend

maandag 24 juni 2019 via

De overheid, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en paramedische beroepsgroepen hebben bestuurlijke afspraken gemaakt voor de paramedische zorg. De afspraken vloeien voort uit de eerder gesloten hoofdlijnakkoorden. De bedoeling daarvan is dat de patiënt de juiste zorg op de juiste plek krijgt. Voor de uitvoering van de afspraken is in totaal €15 miljoen beschikbaar gesteld over een periode […] Het bericht Bestuurlijke afspraken paramedische zorg getekend verscheen eerst op MedicalFacts.nl.

Nederland is aan het aflossen

maandag 24 juni 2019 via Telegraaf

Geen tekst beschikbaar

CBS: Inkomen huishoudens stijgt met 2,4 procent, spaartegoeden groeien

maandag 24 juni 2019 via Nu.nl

Het zogenoemde reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,4 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Huishoudens houden meer over, waardoor ook de spaartegoeden flink zijn gestegen.

Hitteplan van kracht: Welke maatregelen kun je verwachten van je baas?

maandag 24 juni 2019 via Nu.nl

De temperaturen gaan flink omhoog. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zondag het hitteplan geactiveerd voor het midden, zuiden en oosten van Nederland.