Under construction

Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB.

Vandaag in het nieuws

1,1 miljoen euro voor Financieringstafels MKB en startups

vrijdag 22 februari 2019 via Rijksoverheid nieuws

Het aanbod van financiering aan mkb-ondernemers en startups wordt steeds diverser. Naast banken zijn er alternatieven zoals leasing en factoring, crowdfunding, business angels en kredietunies. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden, maar maakt de toegang tot investeringskapitaal niet altijd makkelijk. Daarom stelt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) 1,1 miljoen euro beschikbaar uit het MKB-actieplan om de zogenoemde regionale Financieringstafels op te zetten, samen met de NVB, de SRA, MKB Nederland en de stichting MKB Financiering.

Veel Nederlanders denken dat levensstandaard omlaag moet na pensioen

vrijdag 22 februari 2019 via Nu.nl

Iets meer dan een kwart (26 procent) van de werkende Nederlanders denkt dat zij dezelfde levensstandaard kunnen volhouden wanneer zij met pensioen gaan, volgens onderzoek van ING. Daarmee zijn Nederlanders een stuk pessimistisher dan het Europese gemiddelde (38 procent).

Ruim één op de twintig werknemers verdient ‘jarig’ minimumloon

vrijdag 22 februari 2019 via AD.nl

Meer dan één op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgezocht ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het laagste bedrag dat een werkgever wettelijk verplicht is aan een werknemer als loon uit te keren.

Bouwsector behaalt hoogste omzetgroei in ruim tien jaar

vrijdag 22 februari 2019 via Nu.nl

In 2018 behaalde de bouwsector met ruim 10 procent de hoogste omzetgroei in meer dan tien jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. In het vierde kwartaal bedroeg de omzetgroei van de sector 10,7 procent.

Nieuwe jas voor personenvennootschap

vrijdag 22 februari 2019 via Rijksoverheid nieuws

Het wordt makkelijker voor ondernemers om een bedrijf te starten. Minister Dekker (voor Rechtsbescherming) wil de zogeheten personenvennootschap in een nieuwe, moderne jas steken. Duidelijke en eenvoudige regels moeten deze laagdrempelige rechtsvorm beter laten aansluiten bij de wensen van het handelsverkeer. Dat bespaart tijd en geld. Dit blijkt uit een wetsvoorstel dat vandaag via internet in consultatie is gegaan.